O nama

Duga tradicija apotekarstva u Valjevu datira od otvaranja prve apoteke u Valjevu koju je osnovao je mr ph. Klaudije Prikelmajer 5. septembra 1870. godine. Tokom narednih decenija otvoreno je još nekoliko apoteka koje se šezdesetih godina ujedinjuju pod nazivom Apotekarski centar Valjevo. Osamdesetih godina posluju u okviru Zdravstvenog centra Valjevo, a 20. jula 1993. godine apoteke u opštinama Valjevo, Osečina, Mionica, Ljig, Lajkovac i Ub se organizuju kao Apotekarska ustanova Valjevo.

Novembra 2007. godine Opština Valjevo preuzima nadležnost od Republike Srbije, a apoteka dobija naziv Zdravstvena ustanova Apoteka ”Valjevo” sa sedištem u Valjevu, Železnička 12a.

Zdravstvena ustanova Apoteka ”Valjevo” obavlja farmaceutsku delatnost u 9 apoteka i 9 jedinica za izdavanje gotovih lekova stanovništvu Kolubarskog okruga kojeg po popisu iz 2002. godine ima oko 200.000

Stručni kadar koga čine: specijalisti, diplomirani farmaceuti i farmaceutski tehničari je nosilac osnovne delatnosti:
− Izdavanje lekova i medicinskih sredstava na recept i bez recepta, izrada magistralnih i galenskih preparata, upoznavanje pacijenata o pravilnoj upotrebi lekova i medicinskih sredstava, čuvanju istih kao i unapredjenje zdarvlja stanovništva.

Kvalitetnom timskom radu doprinose i zaposleni nemedicinski radnici.

Naša vizija je zadovoljstvo korisnika i uspešan razvoj ustanove, što se postiže primenom principa dobre apotekarske prakse, i permanentnom edukacijom stručnog kadra.

Copyright © Apoteka Valjevo 2011